Scania Şehir İçi ve Şehirler Arası Yolcu Otobüsleri IAA'da

Toplam işletme ekonomilerini rakipsiz kılan sürdürülebilir şehir içi ve şehirler arası yolcu otobüsleri

• Dizel, biogaz ve gazla çalıştırılabilecek komple seri

• Scania hibrid sisteme sahip Scania Citywide

• Artan yolcu kapasitesiyle daha uzun 2 akslı Scania Touring

Scania, çevreye zararsız çok sayıda bio yakıtla çalıştırılabilecek şehir içi ve şehirler arası yolcu otobüslerinden oluşan komple bir Euro 6 serisi sunuyor. Çok yönlü seri sayesinde farklı taşıma ihtiyaçlarına cevap veren şehir içi ve şehirler arası yolcu otobüslerine sahip olma imkanı sunulan müşteriler, hem rakipsiz işletme ekonomisinden kazanç sağlıyor hem de çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltma şansına sahip oluyor.

Şehir içi ve şehirler arası yolcu otobüsleri pazarında oldukça tanınan bir üretici olan Scania, müşterilerinin ve halkın daha çevreci araç taleplerine yanıt verebiliyor. Araçlar yakıt tüketimini azaltırken, piyasada satılan her tür yakıtla da çalıştırılabilir.

Scania Citywide'ın yeni hibrid versiyonuyla Scania, biodizelle çalışmak için onaylanan tek hibrid otobüsü piyasaya sürerek karbonsuz bir çevre sağlamaya bir adım daha yaklaşıyor. Bu otobüs saatte en fazla 100 km yapan şehir içi ve şehir dışı kullanımlar için idealdir.

Södertalje merkezde kullanılan Scania Citywide LE 6x2*4, dümenlenebilir arka dingilli hibrid otobüs

Scania Şehir İçi ve Şehirler Arası Yolcu Otobüsleri Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Klas Dahlberg "Şehir içi ve şehirler arası yolcu otobüsleri işinde maliyetin mutlaka göz önünde bulundurulması ve çevreyle ilgili en yüksek standartlara uyulması gerekiyor" diyor. "Biz de bunları dikkate alarak her iki konuda da en iyi performansı bir araya getiren seçkin ürünler geliştirdik."

Çok sayıda amaca hizmet eden Scania Citywide serisi, 10,9 ile 18,1 metre arasında uzunluğa ve 250 ile 360 bg arasında motorlara sahip otobüsleri ile müşterilerine taşımacılık konusunda birçok seçenek sunuyor. Biodizel yakıta yönelik 320 ve 360 bg motorlar mevcut olmakla birlikte, gaz motorlar için de 280 ve 320 bg sahibi motorlar bulunmaktadır. Üstelik, gaz motorları için de 18,1 metrelik körüklü otobüsler üretilmiştir.

Scania OmniExpress, şehir içi ve şehirler arası kullanıma uygun hale getirilmiş rahat ve geniş otobüslerdir. 10,9 ile 15 metre ve 250 ile 490 hp arasında yer alan yedi güç aralığı sunarak, müşterilerinin daha esnek seçim yapabilmelerine imkan vermektedir. 320, 450 ve 490 hp motorlar için biodizel seçeneği sunan Scania gazlı kullanım için de 280 ve 320 bg motor seçeneklerine sahiptir.

13 ve 13,7 metre arasında üç farklı uzunluk seçeneği bulunan Scania Touring, olağanüstü çalışma süresine sahip olmakla birlikte birçok amaca hizmet eden güvenilir bir otobüstür. 410 ve 450 bg motorlar arasında seçim yapılabilirken, 450 bg motorlar biodizelle de kullanılabilir.

Yeni 2 akslı 12,9 metrelik otobüs, çevresel mükemmellikten ödün vermeden konfor ve rahatlık sağlayan son teknoloji ile donatılmıştır. Tekerlekli sandalye platformunun eklenmesi ve yolcu kapasitesinin arttırılması sayesinde, operatörler taşımacılıkta çok daha esnek hareket edebilecekler.

s