Yeni Scania Streamline Yine Muhteşem

Yeni Scania Streamline Yine Muhteşem

  
Streamline Efsanesi
  
Aerodinamik tasarım odaklı ağır vasıta trendi, ilk 1991 yılında Scania Streamline ile başladı. Bu, hava akışının yakıt verimliliği üzerindeki etkisinin göz önünde bulundurulduğu, yeniden tasarlanmış “Scania 3” serisiydi. Streamline bir efsane haline geldi ve Avrupa’nın her yanından büyük bir takipçi kitlesi edindi. 
  
Yeni Scania Streamline da bu geleneğe bağlı kalıyor ve Scania’nın yakıt tasarrufu ve kullanım ömrü konusundaki öncü konumunu daha da güçlendiriyor. 
  
Scania, tasarım, donanım ve yakıt verimliliği çalışmalarında attığı adımlara bir yenisini daha ekliyor. Scania, G ve R Serisi uzun yol araçlarının hali hazırda sunduğu yükselen donanım standartlarıyla “kalite” farkını bir kez daha ortaya koyarken, yeni Streamline ile, aerodinamik tasarımın düşük yakıt tüketiminde ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor.  
   

Yeni Scania Streamline, yüksek performansa sahip üstün teknoloji ile donatılmış yeni çekicileriyle tüm zorlu sürüş koşullarının üstesinden gelebilecek bir yapıya sahip. Yeni  sistemler ile donatılan yeni Scania Streamline araçlar, sürüş, yük ve yol koşullarına kendini kolayca adapte edebiliyor.  
   
Pratik ve akıllı uygulamalarıyla sürücülerin en büyük yardımcısı olan gelişmiş teknolojiyi kullanıcılarına sunan yeni Scania Streamline, güç, güvenlik ve konfordan ödün vermeden ağır ticari araç sektöründeki kalitesini bir kez daha ortaya koyuyor. En gelişmiş tasarım ve en fonksiyonel araç içi uygulamalarıyla yeni Scania Streamline “uzun yolları yakınlaştırıyor.” 
   

Yeni Scania Streamline Kabin ile  Aerodinamik Tasarım ve Düşük Yakıt Tüketimi
  
Yeni Scania Streamline araçlar, yakıt tüketiminde düşüş sağlamak için hava akışının kabin çevresindeki hareketlerini minimum seviyeye indiriyor. Aerodinamik tasarımıyla yeni Scania Streamline, havanın kabinin çevresinden daha rahat akacağı bir forma kavuşturuldu. Ağır vasıta sektörünün en aerodinamik tasarımlarından ikisine sahip olarak bilinen G ve R Serisi araçlarda, tasarım uzmanları aracın köşelerine odaklanarak, yakıt tüketimini artıran türbülansları azaltma yoluna gitti.  
   
  
Yeni Streamline, aerodinamik tasarımında vurgulanan özellikleri ile, hava direncini düşürerek G ve R Serisi araçların daha az yakıt tüketimi sağlamasına olanak veriyor. Yeni Streamline kabin tasarımı, yakıt tüketimini düşürdüğü gibi G ve R Serisi uzun yol araçlarında yeni yüzüyle müşterilerinin beğenisine sunuluyor. 
   
Tasarım aşamasında geliştirilen ve patenti Scania tarafından alınarak farların üzerine yerleştirilen küçük kanatlar sayesinde, yağışlı havalarda yerden kalkan çamurlu suyu kapı kolundan uzak tutan tasarım göze çarpıyor.  
  
Yeni dış güneşlik tasarımı hem hava akışını kolaylaştıracak şekle sahip hem de çok daha çekici bir görünüm sunuyor. Bu yeni tasarım, hava direncini azaltırken rüzgar sesi açısından da dikkat çekici bir düşüşe olanak sağlıyor. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan, tasarımı yenilenmiş dış güneşlik üzeri “spot farlar”, geliştirilmiş ışık hüzmesi ile kullanım esnasında sadece görmeyi ve görülmeyi öne çıkarmakla kalmıyor. Spot farlar, yeni Streamline araçların ön görünüşünde yer alan modern tasarımıyla dikkat çekiyor. 
   
  
Yeni Scania Opticruise Otomatize Şanzıman ile Güvenli ve Konforlu Sürüş
  
Dinamik tasarımı ve güvenlik donanımlarıyla Türkiye yollarına çıkan yeni Scania Streamline, sıra dışı konforu ile de mükemmel bir sürüş keyfi sunuyor. Streamline çekicilerin standart donanımında sunulan yeni Opticruise iki pedallı otomatize şanzımanıyla da “standartları belirleyen marka” olmayı sürdürüyor.  
   

Yeni Scania Streamline araçlarda standart olarak sunulan Opticruise Otomatize Şanzıman, sürücü kaynaklı kullanım hatalarını önleyerek, güç ve aktarma organlarında olası arızaları asgariye indiriyor.  

Scania, Streamline’ın sunduğu yakıt tüketimi potansiyelini, yeni Opticruise iki pedallı otomatize şanzıman gibi, kullanılmakta olan bir dizi teknolojik ekipmanla % 3-4 oranında destekliyor. Yeni Scania Streamline araçlar, standart donanım özellikleriyle uzun yol çekicilerinde, yakıt tüketimini azaltan, düşük devirlerde yüksek tork üretimiyle dikkat çekiyor.  
  
Yeni Scania Opticruise Otomotize Şanzıman’ın yük ve yol koşullarına göre tercih edebilecek Standart, Ekonomi, Power, Off-road seçenekli dört farklı modu bulunuyor. Scania Opticruise Otomatize şanzımanda dört farklı sürüş modu yanında manevra ve patinaja düşülen alandan aracın kolaylıkla çıkabilmesini sağlayan Beşik Hareketi gibi iki farklı fonksiyon da standart olarak sunuluyor. 
   
  
Standart Mod
  
Standart Mod, Scania’nın karakteristik özellikleri olan yakıt ekonomisi ve performansı arasında iyi bir denge sağlayarak, genel uygulamalarda optimal verimlilik sağlıyor. 
   
  
Yokuş yukarı tırmanırken motorun maksimum torkta çalışmasını amaçlıyor. Yokuş aşağı inmeden önce araç, yakıt tasarrufu sağlamak için kendi ataletini kullanarak ilerliyor. Sistem, tüketimi düşürmek için gerekli durumlarda ayarlı seyir hızının 
  
-6% altında veya +4% üzerinde çalışıyor. 
   
  
Ekonomi Modu
  
Ekonomi modunun amacı, seyir süresince en düşük yakıt tüketimini sağlamak olarak hedefleniyor. Alternatif hız denetleyici ayarları 85 km/s veya 80 km/s olarak seçilebiliyor, bu seçenek Ekonomi moduna geçildiğinde otomatik olarak devreye giriyor. (Kickdown devre dışıdır.) Ayrıca, 50km/s süratin üzerinde manuel vites değişimi yakıt ekonomisini iyileştirmek adına önleniyor. 
  
  
Ekonomi modunda, retarder ile, yokuş aşağı hız kontrolü seçildiğinde, minimum ayarlanabilir offset hızı, seyir hızının 5 km/s üzerinde seyrediyor. (Diğer modlarda 3 km/s üzerindedir.)  
  

Power Modu
  
Power Mod (güç modu) hızlı nakliye süresinin önemli olduğu çalışma koşulları için geliştirilmiş olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Motorun gaz pedalına tepkisi agresif olmakla beraber, standart moda göre daha hızlı vites değişimleri ile motoru maksimum güçte kullanıyor ve yokuş yukarı performansı optimize ediliyor. Cruise Control (seyir kontrolü) normal fonksiyonlara sahip özelliğiyle dikkat çekiyor. 
   

Off-road Modu
  
Off-road modu, çamurlu kaygan yüzeylerde veya dik inşaat zeminleri gibi zorlu yol koşullarında, motor devrini yol şartlarına uygun olacak şekilde kendisi ayarlıyor ve olumsuz koşullarda sorunsuz sürüş için maksimum destek veriyor. 
   
  
Off-road modunda vites geçişleri hızlı olmakla beraber, şanzımanın buçuklu ara kademeleri yerine, ana vitesler kullanılıyor. Motorun gaz pedalına tepkisinin, akıcı bir ilerleme için yumuşatıldığı farkediliyor. 
  
  
Yeni Ecocruise ile Ekonomik Seyir Sürati Kontrolü
  
Scania Ecocruise, aracın kinetik enerjisini en iyi şekilde kullanan yakıt tasarruflu hız kontrol sistemi olarak adlandırılıyor. Sistem Opticruise’un Ekonomi Mod’unda ve retarder ile birlikte çalışıyor. Ecocruise, optimal olarak engebeli arazilerde kullanışlı özelliğiyle göze çarpıyor.  
   
  
Scania Ecocruise için, mevcut donanım ve yazılım temel alınıyor. Herhangi bir ilave sensör veya sisteme gerek duyulmuyor. Servis veya parça bakım sürelerinde herhangi bir artış olmuyor. 
   
Araç, bir yokuşun tepesine geldiğinde Ecocruise, eğim düzleşene kadar hızlanmayı engellemeye programlanıyor. Tırmanış süresince ayarlanmış seyir süratinin 20km/s altına düşmemesini sağlıyor. Araç yokuş aşağı eğimin sonuna ulaştığında maksimum retarder üzerinde kayıtlı olan sürat kadar hız kazanıyor. Tırmanış tamamlanıp, yokuş aşağı inişe başlandığında, sistem doğrudan hız denetimi için ayarlanan hıza dönmek yerine, eğimin sağladığı kinetik enerjiyi kullanıyor, inişin bitiminde kısa süreli gaz veriliyor. Engebeli bölgelerde bu, aracın bir sonraki tepeye tırmanışına daha yüksek hızla başlaması ve zaman ile yakıt tasarrufu sağlaması anlamına geliyor. 
   
Yeni Diferansiyel
  
Ağır yük taşıma koşullarında yeni R885 diferansiyel daha güçlü, daha hafif ve daha etkilidir. Yüksek hız, dayanıklılık ve daha düşük yakıt tüketimi sunuyor.  
   
Yeni diferansiyel, R780 diferansiyele göre yaklaşık %20 daha güçlendirilmiş olup, aynı yük ile üç katına kadar servis ömrü sağlayarak işletme maliyetlerini düşürüyor. Yaklaşık 20 kg. daha hafiftir. Dişlilerin, yuvaların ve diferansiyel kilidinin yeni dizaynı daha etkili bir kullanım ve daha uzun servis ömrü sağlıyor. 
  
Yeni Streamline R Serisi Araçlar ile Standartları Yükseltilen Kabin İçi Tasarım
  
Yeni Streamline R Serisi araçların kabin içi tasarımında modern detaylar göze çarpıyor. Araçlarda standart olarak sunulan ve sürüş esnasında kullanım konforu sağlayan ergonomik ön konsol tasarımı dikkat çekiyor. Ön konsol isteğe bağlı olarak farklı renk kombinasyonlarında sunularak kişiselleştirilebiliyor. Araçta bulunan düşük motor tünelinin sağladığı kabin iç mekan genişliği, yaşam mahali alanını artırarak, müşterilerine sunduğu konfor açısından önemli artılar olarak göze çarpıyor. 
  
  
  
Yeni Streamline R Serisi araçlarda, genişletilebilen alt yatak ve daha geniş sunulan üst yatak standartları bulunuyor. Bununla beraber, duvarda bulunan saklama gözü, sürücü tarafında kullanılan stor tipi yan güneşlik ve kol dayama ile uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi standart olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.  
   
  
Scania’dan Standart Olarak Sunulan Yeni H7 Farlar
  
Aerodinamik tasarım, yeni aydınlatma elemanlarıyla da destekleniyor. Geliştirilmiş tasarımı ile Xenon far seçeneği de opsiyonel olarak tercih edilebilirken, G ve R serisi araçlarda kullanılan H4 farların yerine, uzun yol araçlarında yeni H7 farlar standart olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.  
   
   
Opsiyonel olarak sunulan LED teknolojisi, gündüz farları ve sinyal lambalarında kullanılabiliyor. Bu teknoloji aynı zamanda yeni arka aydınlatmalarda da isteğe bağlı olarak sunulabiliyor. LED’lerin düşük enerji ihtiyacı ve uzun ömrü ise kullanım maliyetlerine yansıyor. LED teknolojili aydınlatmalar, geleneneksel aydınlatmalarla kıyaslandığında yılda 30 litreye varan yakıt tasarrufuna imkan tanıyor ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra, servis maliyetleri açısından çok daha iyi sonuçlar yaratıyor. 
   
  
Yeni Premium Koltuk (Koltuk Isıtma/Havalandırma
  
Premium koltuk geliştirilmiş hava süspansiyonuna sahip ve geniş bir yelpazede ayarlanma seçeneği sunuyor. Kontrol ve düğme mekanizmaları ergonomik olarak yerleştirilmiş. Koltuk yükseklik, sırt eğimi, ayak ve kafa ayarları optimal şekilde yapılabiliyor. Ayrıca, bel ve yan destekleri de ayarlanabiliyor.  
   
Emniyet kemeri koltuğa entegre ve yüksekliği otomatik olarak ayarlanabiliyor. Premium koltukta, ısıtmaya ilave olarak, isteğe bağlı iki kademeli havalandırma sistemi de bulunuyor. 
   
Yeni Döşeme Seçenekleri
  
Scania Streamline araçlarda, renk alternatifli sunulan ön konsola uyumlu olacak şekilde, gri/siyah ve kum rengi kadife döşeme seçenekleri bulunuyor. Kadife döşeme dayanıklı kumaştan yapılmış ve temizlenmesi kolay bir malzemeden oluşuyor. Aynı zamanda, esneklik oranı yüksek ve yumuşak bir kumaştan meydana geliyor. 
   
  
Yeni ELC Ünitesi (Şasi Seviye Kontrol)
  
ELC 4 sistemi bir önceki ELC 3 sisteminin bir üst versiyonudur. Sistem hava süspansiyonunu kontrol etmek ve aracın yüksekliğini ayarlamak için kullanılıyor.  

Sistemde el kumandası yenilenmiş ve arka dingile yeni bir sensör eklenmiştir. Arka dingile yeniden yerleştirilen kontrol ünitesi sayesinde hafiflik ve kablo alanı tasarrufu sağlanıyor. Hava valfleri ve yuvaları geliştirilmiş olup ve %25’e kadar daha uzun servis ömrü sağlıyor. 
  

        
Doğuş Otomotiv - Scania hakkında
   
1891 yılında İsveç’te temelleri atılan   Scania, kamyon, çekici, otobüs ve deniz         motorlarında önde gelen bir üreticidir. Ek olarak şirket, geniş bir   yelpazede servisle ilgili ürünler ve finansman servisleri sunar. Scania,   100'ün üzerinde ülkede faaliyet gösterir ve yaklaşık 37.500 çalışanı vardır.   Üretim Avrupa ve Latin Amerika'daki fabrikalarda gerçekleştirilir. 
   
Scania’nın Türkiye distribütörlüğünü   1994 yılından bu yana Doğuş Otomotiv yapmaktadır. 2013 yılında 19'uncu   kuruluş yılını kutlayan Doğuş Otomotiv, Türkiye'nin en büyük otomotiv   distribütörlerinden biridir. Şirket, 14 uluslararası markanın temsilcisidir.   Doğuş Otomotiv Scania, distribütörlüğünün başlangıcından bugüne kadar 20.000   adedin üzerinde araç satış başarısı ve Türkiye’deki 17 Yetkili Satıcı ve 21   Yetkili Servis noktası ile müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir. 
         

s