Scania, sürdürülebilir taşımacılıkta başı çekiyor

Scania'nın hem kendi faaliyetlerinde hem de sunduğu ürün ve hizmetlerde her tür iklimsel ve çevresel etkiyi azaltma hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğu bilinir.

Scania Başkan Yardımcısı Henrik Henriksson'a göre: "Bizim sektörün büyük bir sorumluluk üstlenmesi ve sürdürülebilir taşımacılığa geçiş yapması gerektiği aşikardır. Mobilite ve taşımacılığa duyulan ihtiyaç artmaya devam ediyor. Müşterilerinin daha fazla kapasite ve daha az çevresel etkiye yönelik ihtiyaçlarına yanıt vermede en başarılı olan üreticiler yarının kazananları olacak."

 

Cepheler

 

Scania farklı cephelerde sürdürülebilirlik için yoğun olarak uğraş veriyor. Elbette önemli noktalardan biri, çevre ve iklim açısından örnek teşkil eden çok sayıda çözüm sunabilmektir.

 

Kamyon Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Christopher Podgorski çok sayıda müşterinin henüz Euro 6 araç kullanmaya ihtiyaç duymadığını, ancak Avrupa'da eski araçlar yenilendikçe bu durumun çevre açısından önemli etkiler yaratacağını belirtiyor.

Bir örnek vermek gerekirse, Scania'nın şu anda üretimde beygir gücü 320 ile 580 arasında değişen beş adet Euro 6 biodizel motoru bulunuyor; 580 beygir gücüne sahip 16 litrelik V8 motor daha bu bahar piyasaya sürüldü. Bu çeşitlilik sayesinde, şehir içi otobüslerinden kereste kamyonları gibi zorlu şartlarda çalıştırılan çok sayıda araçta biodizel kullanılabiliyor.

Operatörler için biodizel çok elverişlidir, çünkü kullanımı son derece kolaydır; CO2 emisyonları yüzde 66 veya daha fazla bir oranda azaltmakla birlikte tek yapmanız gereken depoyu doldurmak ve aracı sürmektir. Ayrıca geçici olarak biodizel bulamadığınızda motoru sıradan dizel yakıtla veya ikisinin karışımıyla çalıştırabilirsiniz.

 

Gaz – güçlü bir alternatif

 

Scania biogaz veya doğal gaz kullanımına yönelik Euro 6 motoru üreten az sayıda üreticiden biridir. Söz konusu motorlar 9 litrelik Otto motorlardır (bujili) ve hem otobüslerde hem de kamyonlarda kullanılması uygundur.

 

1929 yılına ait bu resimde görüldüğü gibi Scania'nın kamyonlarda gaz motoru kullanımıyla ilgili geçmişi eskilere dayanır. Doğal gazla CO2  seviyeleri %15-20 oranında azalırken biogazla bu oran %95'e kadar çıkar.

Diğer Scania motorlarında olduğu gibi bu motorlar son derece derecede yüksek tork üretirler. Bu durum motorların çok çeşitli amaçlarla kullanılmasına imkan verirken, sürücü gazla ve dizelle çalışan kamyon arasındaki farkı anlamayacaktır bile. Bunlar geleneksel dizel motorlardan daha sessiz oldukları için, şehir otobüsleri, dağıtım veya gece çöp toplama gibi özel hassasiyet gerektiren durumlar için uygundur.

 

Scania’nın 9 litrelik gaz motorunun son derece yüksek tork üretmesi (tablo 340 hp model için geçerlidir) çok çeşitli amaçlarla kullanılmalarına imkan verir. Biogazla (en iyisidir) veya doğal gazla çalıştırılıp çalıştırılmadıklarına bakılmaksızın, CO2 emisyonunu önemli ölçüde azaltmakla birlikte geleneksel dizel motorlarda yaşanan sürüş keyfini yaşatır.

 

Sürdürülebilir etanolün büyük potansiyeli 

 

Scania uzun yıllardır kamyon ve otobüsler için yakıt olarak ED95 kullanan  motorlar üretiyor. Bugün Scania Euro 5 ile uyumlu ED95 motorları üretse de, henüz Euro 6 ile uyumlu motor üretmedi.

Christopher Podgorski "Euro 6 modellerinde alternatif yakıtlara öncelik vermeyi tercih ettik. Geliştirme aşaması devam etmesine rağmen Euro 6 etanol motorları piyasaya nasıl süreceğimize dair bir plan hazırladık. Özellikle etanol biodizele çok benzediği için çok sayıda ülke ve müşteri bu konuyla son derece ilgili: teknoloji nispeten basit, altyapı gereksinimleri makuldür; şehir içi otobüsler veya dağıtım taşımacılığı örnek olarak verilebilir." diyor

 

Hibridler ve diğer alternatif yakıtlar

 

"Çok sayıda müşteri henüz Euro 6 araç kullanmaya ihtiyaç duymadı, ancak Avrupa'da eski araçlar yenilendikçe bu durum çevre açısından önemli etkiler yaratacak" diye ekliyor Podgorski. "Euro 7'nin nasıl bir potansiyele sahip olacağı tahmin edilemez, ancak muhtemelen yakıt tüketimini ve karbon ayak izini azaltmayı amaçlayacak. Scania'a göre, hibrid çözümlerin yanı sıra alternatif yakıtların da önemli roller üstlendiği bir dünyaya açılan çok sayıda yol mevcuttur."

 

Alternatif yakıtların yanı sıra, elektrifikasyon da sürdürülebilir taşımacılık sistemleri açısından önemli bir rol oynar. Scania şimdi yüzde 100 biodizelle çalışma olasılığı da bulunan Scania Citywide'ın hibrid versiyonuyla otobüs seçeneklerini arttırıyor.

 

Konu kamyonlarla ilgili hibrid çözümlere gelince, Podgorski sır vermek istemiyor. "Scania'nın aküler ve kamyonlara yönelik kontrol mühendisliği için sektörün önde gelen isimleriyle yakın çalıştığı bir sır değil," diye açıklıyor. "Mükemmel olmayı, karmaşıklık ve ağırlık nedeniyle meydana gelen dezavantajların yanı sıra maliyetleri de doğru hesaplamayı ve bunları çevre açısından değerlendirmeyi seçtiğinizde zorluklar yaşayacağınız da bir sır değil. Hibrid teknolojisi kesinlikle kamyonlarda farklı amaçlar için kullanılacak, ancak bugünün teknolojisi ile kamyonlarda tam olarak ne ölçüde kullanılacağı sır olarak kalacak."

 

Hizmetler ve eğitim

 

Söz konusu sürdürülebilir taşımacılık olduğunda göz ardı edilemeyecek bir husus, yeni hizmetlerin ve yeni eğitim yöntemleridir. Yeni tek bir motor tipinin mümkün kılacağı yakıt tasarrufu, genellikle optimize sürüş tarzı ve etkin lojistik sayesinde yapılan tasarrufların yanında gölgede kalır. Scania'nın bu alanda çığır açan hizmeti Ecolution by Scania'nın amacı, müşterilerinin maliyetlerini düşürmesine, karbon emisyonlarını azaltmasına ve yol güvenliğini arttırmalarına yardımcı olmaktır.

 

Scania eğitmenleri tarafından eğitime tabi tutulan sürücüler, deneyimli olsalar dahi sürüş stillerini geliştirerek yakıt tüketimini kalıcı olarak %10 oranında azaltabilir.

 

Podgorski son olarak şöyle diyor: "Scania farklı biçimlerdeki sürücü desteği ve eğitimi konusunda başarısını erkenden kanıtladı ve bu konularda her zaman ön planda olacak. Deneyimli sürücüler dahi Scania eğitmenlerinin verdiği eğitimden sonra yakıt tüketimlerini yüzde 10 veya daha fazla bir oranda azaltabiliyorlar.  Araçların belirli bir taşıma misyonuna uygun olarak ayarlanması ve sürücülerin eğitilmesi, hem müşterilerin keselerine hem de çevreye kazanç sağlar."

s